Teremos que acordarnos da serie de Mortiña de Barbara Cantini, traducida Rosa Marta Gómez Pato e Manuel González González e publicadapor Hércules Edicións.
A serie dos Minimortos de Ledicia Costas, con ilustracións de Mar Villar e que xa vai pola 4ª entrega. Así se presentaba a 1ª: "Os Minimortos son unha cuadrilla de nenos moi diferentes a ti: son nenos
de ultratumba. Agardan polos seus pais no Outro Barrio, un lugar de
paso onde teñen liberdade para facer o que lles pete. Todo cambia o día
que chega Catacrak, un cativo que quere regresar ao mundo dos vivos. Os
Minimortos terán que empregar o seu enxeño para axudalo. Conseguirán que
Catacrak regrese á vida?" e a 4ª "A noite do Samaín é a máis importante do ano. A Bruxa Xefa celebra na
súa casa unha festa de disfraces e convida só a algúns afortunados.
Todos os habitantes do Outro Barrio agardan nerviosos polo seu convite
mentres deseñan disfraces terroríficos para a ocasión. Pero, que será o
que lles dá medo aos Minimortos? Un vampiro? Un lobishome? Un problema
de matemáticas? E o máis importante: recibirán a agardada invitación da
Bruxa Xefa ou quedarán sen festa?"
Lembrar a Escarlatina, a cociñeira defunta "Como Román Casas quería ser un auténtico chef, pediulle aos seus pais un
curso de cociña para o seu décimo aniversario, que coincide co Día de
Defuntos, a festa dos mortos. E nese día tan especial recibiu un
megasusto, un agasallo moi singular, un cadaleito acompañado dun sobre
negro onde viñan as instrucións para activar a Escarlatina, unha
cociñeira falecida no século XIX que nunca se separa de Lady Horreur, un
arrepiante arañón con acento francés. A bordo do mortobús, os tres
novos amigos e mais o gato Dodoto viaxarán ao Inframundo, onde os
defuntos viven baixo as ordes de Amanito, o tirano que goberna no Alén
coa axuda dos funguiños: os seus terroríficos esbirros. Unha ducia de
moi gorentosas e larpeiras receitas, as máis sabedeiras do mundo dos
vivos e dos mortos, dan paso a cada un dos bocados desta historia de
humor macabro que estimula o apetito do lector e a curiosidade polo
mundo da cociña". Ou a súa precuela, Esmeraldina, a pequena defunta: "O Hotel Fantastique está no medio do Salvaxe Oeste. Nas súas
cociñas a pequena Esmeraldina é feliz, aprendendo todos os trucos
culinarios da man da súa avoa A Tremenda, unha chef de sona mundial. A
vida avanza entre pucheiros ata que un andazo de febre escarlatina acaba
coa vida da nena. A noticia da súa morte corre como a pólvora entre os
habitantes do alén, e empezan a chegar ao hotel defuntos de todas as
procedencias, dispostos a instalarse. Esmeraldina necesita aprender a
ser unha pantasma de verdade. Para iso contará coa axuda de Lady
Horreur, unha peculiar araña francesa que se converterá na mellor mestra
e amiga, e Nicotina, unha vaqueira que teima en levala ao seu novo
fogar: o Alén Mundo. O Libro de Receitas da Tremenda acompaña esta
historia de medo e humor macabro, converténdoa no petisco perfecto para
degustar antes ou despois de ler Escarlatina, a cociñeira defunta."
Vampira de biblioteca "Esta non é unha historia calquera. É a miña historia. Preguntarás quen
son eu. Chámome Eleonora, son unha vampira e dedícome a papar os
insectos que queren roer as páxinas dos libros da biblioteca onde vivo.
Así que se es desas persoas que non cre na existencia de criaturas coma
min, é mellor que non abras este libro, que o coloques nun andel e te
esquezas de todo isto para sempre. Fin. Ou tamén podes atreverte a
continuar. Mais para iso debes darme unha mostra de confianza e pasar
unha proba. Atréveste?"
Os textos son as súas presentacións editoriais...